Snabb enkel och god både till vardags och fest
Ingredienser
Kryddstekt kyckling
- 200g Kycklinglårfilé
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen koreander
- 1 tsk malen ingefära
- Olja
Asiatisk yoghurtsås
- 1 dl Matyoghurt
- 1/2 msk japansk soja
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 klyfta vitlök
- 1/2 tsk sesamolja
Sesamstekt brysselkål
- J2 msk apansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 förpackning Brysselkål
- 2 msk sesamfrö
- Svartpeppar
- Olja
Gör så här
- Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
- Asiatisk yoghurtsås: Lägg matyoghurt i en skål och vispa ner japansk soja, sambal oelek, pressad vitlök och sesamolja.
- Kryddstekt kyckling: Krydda kycklinglårfilé med salt, malen koriander och malen ingefära (skär inte bort någonting från kycklingen, fettet smälter i stekpannan och ger smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen 1-2 min per sida tills den fått färg. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 10-12 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ansa brysselkålen (skär bort snittytan och lägg kålen i vatten. Det kan du göra tidigare, tex innan du går och tränare). Halvera kålen. Lägg halvorna i stekpannan du stekte kycklingen i och addera lite neutral olja i och stek brysselkålen ca 5-8 min. Tillsätt sesamfrön och stek ytterligare ca 1 min.
- Sesamstekt brysselkål: medans kycklingen står i ugnen. Häll sesamolja i en rymlig skål och blanda ner japansk soja, sesamolja, flytande honung, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
- Vänd ner brysselkålen och sojablandningen i en skål du kan servera ur.
- Servera kryddrostad kyckling med sesamstekt brysselkål och asiatisk yoghurtsås.