4 person(er)
Ingredienser
| 2 burk | gröna ärter, eller frysta |
|---|---|
| 1 burk | vatten |
| 1 st | hönsbuljongtärning |
| 1 st | gul lök, finhackad |
| 1 st | färska pepparfrukter, finhackade |
| 3 st | limeblad
ingefära färsk riven efter smak vitlök 1-2 klyftor |
| 165 ml | kokosmjölk |
| 1 burk | salladsräkor, i vatten eler knaperstekt bacon |
Tillagning
Häll upp burkarna med ärter i en kastrull och fyll på med en burk vatten. Koka upp tillsammans med buljongtärning, finhackad lök, finhackad chilifrukt och limeblad.
Låt koka ca 5 minuter.
Fiska upp limebladen och mixa soppan
Tillsätt kokosmjölk och hetta upp soppan. Koka gärna ihop soppan så kokosmjölken hinner gifta sig med chilin ca 30-60 minuter. Lägg några avrunna salladsräkor i varje soppskål och häll på varm soppa.
Servera med bröd.
