Grön ärtsoppa med kokosmjölk

4 person(er)

Ingredienser

2 burk gröna ärter, eller frysta
1 burk vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 st gul lök, finhackad
1 st färska pepparfrukter, finhackade
3 st limeblad

ingefära färsk riven efter smak

vitlök 1-2 klyftor

165 ml kokosmjölk
1 burk salladsräkor, i vatten eler knaperstekt bacon

Tillagning

Häll upp burkarna med ärter i en kastrull och fyll på med en burk vatten. Koka upp tillsammans med buljongtärning, finhackad lök, finhackad chilifrukt och limeblad.

Låt koka ca 5 minuter.

Fiska upp limebladen och mixa soppan

Tillsätt kokosmjölk och hetta upp soppan. Koka gärna ihop soppan så kokosmjölken hinner gifta sig med chilin ca 30-60 minuter. Lägg några avrunna salladsräkor i varje soppskål och häll på varm soppa.

Servera med bröd.