Kamben i ugn

Smakrika och juliga ribs i ugn med smak av citrus och whisky. Med både rub och glaze blir revbensspjällen något utöver det vanliga, supergott! Ett modifierat recept av Lotta Lundgren.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kamben (tunna revbensspjäll)
  • Kryddblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 msk salt

Glaze

  • 1 clementin  skal och saft
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamico di crema (balsamicosirap)
  • 5 msk bourbon eller whiskey

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på kambenen. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen på 175° ca 30-40 minuter.
  2. Koka apelsinsaft eller klipp i clementinklyftor, ketchup, honung, soja, balsamico och whiskey. Låt småputtra ca 20 min.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Häll hälften av glazen över revbenen så de blir helt täckta, tillaga ytterligare 10 min. Vänd och häll över resten av glazen, tillaga ytterligare 10 min.