Kenyansk kycklinggryta

Ingredienser:

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 färsk chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 – 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 – 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk muscovado eller farinsocker, kan uteslutas
  • 1 citonskal, kan uteslutas
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förpackning kokosmjölk (500 ml)

Till serverig:

  • Sallad
  • kokosflingor
  • cashewnötter
  • kokt brockoli och bönor

Tilredning:

  1. Tvätta citronen och skala utan att få med det vita.
  2. Hacka lök , chili och vitlök
  3. Fräs lök, chili och vitlök några minuter
  4. Tillsätt ingefära, curry och salt (eventuellt även lite socker). Rör om.
  5. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk.
  6. Låt koka på svag värme
  7. Hetta upp olja i en panna på medelvärme
  8. Lägg i kycklingklubborna och stek 3 minuter per sida.
  9. Lägg kycklingen i grytan och koka ca 30-40 minuter tills kycklingen är genomkokt

Under tiden koka brocoli och bönor. Blanda i hop en sallad med tex tomat, ruccola, spenat och purjo. Lägg gärna i oliver och en olivoljedressing. Gott till är även råriven rödkål med joghyrt.

Strö kokosflingor och cashewnötter över kycklngen vid serveringen.