Fredagskyckling – hela veckan

En fantastiskt god kycklingrätt som uppskattas av hela familjen. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Mixa vitlök och chili

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 burk urkärnade svarta oliver, t ex Zetas Taggiascaoliver
  • 1 burk gröna oliver
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 dl torr vermouth
  • 1 tärning hönsbuljong + 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • rödbetor

Instruktioner
Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Mixa vitlök och chili med oljan. Pensla kycklingen med blandningen och lägg i en ugnsfast form. Koka ur stekpannan med vermouth, buljongtärning, vatten och slå över kycklingen. Häll tomater och oliver runt kycklingen. Stek i 200° i ca 20 minuter (tills kycklingen är genomstekt).

Servera med nykokta rödbetor och en sallad