Panna cotta med hallonsås

Vaniljpannacotta med hallon är en säker dessertsuccé – och lagar du den efter detta enkla steg för steg-instruktioner kommer gästerna garanterat att bli imponerade!

4 port

  • 2 gelantinblad.
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 200 g hallon
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1/2 dl råsocker
  • ev citronmeliss

Gör så här

Klipp till en matta av skumgummi och lägg i botten på en bakform. Anpassa så att lämpligt serveringsglas kan ställas lutande.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljsocker. Krama ur gelatinet och rör ut det i den kokande grädden. Låt svalna. Tillsätt den turkiska yoghurten.

Ställ fyra glas så att de lutar i en avlång bakform och häll i gräddkrämen. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Koka hallonen mjuka på låg temperatur tillsammans med vattnet. Krydda med kardemumma och råsocker. Ställ glasen rakt och skeda i hallonkompotten.

Dekorera med lite citronmeliss.