Snabb enkel och god rätt som passar både som söndagmiddag, och festliga tillfällen
- 1 aubergine
- 1 gul paprika
- olivolja
- 1 msk kinesisk soya. Japansk går också bra
- 1 tsk spiskummin
- 600g kycklinglårfilé
- granatäppelkärnor
- grönkål
- 1 pkt fetaost
- 2-3 äpplen
- basilika
- tomat
Tillredning
Sätt ugnen på 225grader
skiva aubergine, skiva och dela paprikan i mindre bitar. Lägg det på ena sidan i en långpanna med lite olja i botten. Ringla över olivolja och ca 1/2 tsk salt.
Blanda 1 msk olivolja, 1 msk soya, 1tsk spiskummin och 1/2ntsk salt. Lägg i kycklingen och blanda om. lägg kycklingen på den andra halvan av långpannan.
ställ in pannan i ugnen i ca 20 minuter. Vänd kyckling och aubergine efter 10 minuter.
skär grönkålen i fina bitar. Knåda med olivolja i en skål några minuter för att mjukgöra grönkålen. Dela äpplena och skiva i tunna klyftor. Blanda i äpplen tärnad fetaost och granatäpplekärnor.
Skiva tomater och lägg med basilika på ett fat.