Ingredienser
- 700 g räkor med skal eller 300 g skalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 knippe finhackad gräslök
- 1 knippe finhackad dill
- 2 krm salt
- krusbladig sallad
- 1 zucchini
- 200 g skivad kallrökt lax
- 1 citron
Tillbehör
Rågbröd snacks, kan uteslutas
Gör så här
-
- Skala räkorna eller häll bort lagen och torka räkorna noga.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, gräslök, dill och salt.
- Grovhacka hälften av räkorna och blanda med fraicheröran.
- Fördela räkröran i fyra glas. Stick ner salladsblad.
- Skiva zucchihi på längden med osthyvel, rulla till rosor och stick ner några i varje glas liksom rullade laxskivor.
- Lägg lite räkor överst.
- Garnera med citronklyftorna
- Servera eventuellt med rågbrödssnacks, rostat rågbröd eller formbröd.