Enkel och jättegod leverbiff som kan ätas både varm och kall. Varför inte som hamburgare?
Ingredienser
4 Portioner
- 250 gram dov eller kronhjortslever
- 250 gram rå potatis
- 1 st gul lök
- 2 tsk salt, ev mer
- 1 tsk strösocker
- 0.5 tsk mald vitpeppar
- 1 st ägg
- 2 msk smör
- 1 äpple
- 1 dl grädde
- 1 tsk soja
Gör så här:
- Putsa levern och mal den tillsammans med lök och potatis i en köttkvarn med den grova skivan.
- Allt blandas väl (utom gräddmjölken) och kryddas.
- Gör ett stekprov och krydda ev mera om det behövs.
- Klicka ut biffarna i stekpannan och grädda på båda sidor till fin färg. Lägg över dem på ett fat tills alla är stekta.
- Stek lök och äpplen. Slå på grädde och sojan. Låt dem sjuda på svag värme under lock i ca 10-15 min.
- Lägg tillbaka biffarna i stekpannan.
servera med vad du tycker är gott, sallad och linkgon.
Biffarna går fint att frusa. Då är det bara att ta upp och tina, lägg dem i stekpannan och koka en sås på lök, äpple, grädde och soja. Koka upp och låt sjuda 10-15 min.
