Auberginegratäng med köttfärs och bacon

  • 500 g köttfärs
  • 1 paket bacon
  • 2 aubergine
  • 1 stor rödlök
  • 2 morötter
  • chilifrukt
  • Spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • Några matskedar olja
  • smakrik ost

Skiva och salta auberginerna.

stimla baccon, hacka chili och fräs i olja. Hacka morötter och lök. lägg ner i bacconet några minuter. Fäs ner köttfärsen och krydda med salt och spiskummin.

Stek auberginerna i olja.

varva köttfärsfräset och auberginerna i en ugnssäker form.

vispa ihop äggen med créme fraiche och olivolja. Slå det över det frästa.

Riv osten och strö över.

Grädda i 200 grades ugn tills det fått fin färg och auberginen är mjuk.

 

Lämna ett svar