Mycket god lasagne. Den blir inte sämre dagen efter i matdosan.
Ingredienser
4 portioner
- 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 1 Stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 150g bladspenat
- 4- 5 dl crème fraiche (34%)
- 1 förp krossade tomater (à ca 400 g)
- 2 dl hackad basilika
- 3 tsk salt
- 1 tsk nymalen peppar
- 12-16 lasagneplattor
- 50 g riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke.
Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten.
Lägg alla grönsaker i bunken. Tillsätt crème fraiche (spar lite av crème fraichen till översta lagret), krossade tomater och basilika. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.
Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm, med 4 lasagneplattor (för 4 port). Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av crème fraichen och toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter.
Till servering: Strö över basilika vid servering.