Sötpotatissoppa med kokosmjölk

Snabb, god och enkel soppa.

Ingredienser

portioner
  • 400 sötpotatis(ar), tärnad
  • 2 tsk olja
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 st chilifrukt, finhackad, (utan kärnor beroende på styrka)
  • 2 -4 Thaikurryblad
  • 5 dl grönsaksbuljong (kokvatten)
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1.  Lägg sötpotatisen i en kastrull med kokande vatten och koka 5 -10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt rinna av och ställ åt sidan. Spara vattnet till buljongen
  2. Hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, chilifrukter och currybladen och fräs i 3 -10 minuter. Plocka ur Thaikurrybladen. Lägg dem åt sidan.
  3. Lägg sötpotatisen och kryddblandningen i en matberedare eller mixer och kör tillsammans med lite buljong till en puré.
  4. Häll sötpotatisblandningen i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt buljongen, kokosmjölken, Thaikurrybladen och socker och rör om tills soppan är rykande varm.