Köttet, för 4 personer
- Smör
- 500 g hjortlever (kalvlever, älglever)
- 3 dl mjölk
- 4-8 sparris
- 10 skivor bacon
- 1.5 Msk kapris
- 150 g förvällda kantareller
- 2 små röda äpplen (svenska)
- Salt och nymalen vitpeppar från kvarn
- Skölj levern. Lägg eventuellt i mjölk ett tag.
- Kärna ur äpplena men behåll skalet på, skär äpplena i klyftor.
- Strimla bacon och blanda ner kapris, äpple och kantareller
- Stek på svag värme ställ åt sidan. Strax innan servering lägg i sparrisen så den blir krispig.
- Salta och peppra levern.
- Stek levern lätt i olja till lagom innertemperatur. Vänd ofta och lägg på lock om så behövs
- Skiva och lägg levern på ett fat eller dela upp levern på fyra tallrikar.
- Blanda ner äpplena hastigt och rör försiktigt.
- Ös över bacon blandningen på levern.