Musslor

  • 1nät musslor
  • några charlottenlökar
  • 1morot
  • en bit fänkål
  • några vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • färsk timjan
  • chili
  • 2dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • olivolja

skala och hacka grönsakerna. Fräs dem i oljan några minuter.

Slå på vin och grädde. koka några minuter.

Skölj musslorna under tiden. sortera bort de som inte sluter sig.

Mixa buljongen slät. Smaka av med salt, peppar och chili.

Koka upp buljongen. Häll i musslorna och koka några minuter tills de öppnat sig.

Servera musslorna varma i buljongen. Gärna med  dinkel eller skrädmjölsbaguetter. Ett glas vitt vin Passar fint till.

Buljongen som blir kvar används till soppa. Antingen med skaldjur eller några lämpliga fisksorter. Buljongen kan frysas.