Lax med Auberginegratäng

  • Laxfilé
  • Vitlöksost
  • Aubergine
  • Cocktailtomater (burk)
  • Oregano
  • Lök
  • Vitlök
  • havssalt
  • Vinäger
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Riven ost, gärna parmesan
  • Olivolja

Skiva och salta auberginerna.

Hacka löken och fräs den i olja. Lägg till tomaterna och timjan. Koka ca 15 minuterr.

Lägg laxfilén i ugnsform. Salta lätt. Klicka över vitlöskosten.

Stek auberginerna i olja.

Smaka av såsen med hackad basilika, salt och peppar och vinäger.

Varva sås, aubergine och ost i en ugnsform. Avsluta med sås och ost.

Grädda gratängen och stek laxen i 175-200 graders ugn i ca 20 minuter.

Servera med sallad.