Aubergine-kycklinggratäng

Från: Charlotte på http://www.motbattreliv.se/
Portioner: 4 st
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 1st stor aubergine
  • 4 st kycklingfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 1 tsk samba olek
  • Salt och peppar
  • Oliv olja för stekning
  • Riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dom ett par minuter på varje sida i olivolja. Salta lite.
Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek även dom i olivolja. Salta och peppra.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond och ett kryddmått salt.
Lägg ett lager aubergine skivor i botten på en ugnsform. Därefter lite kyckling. Häll över såsen. Nytt lager aubergine, kyckling och sås.
Lägg därefter dom sista skivorna av aubergine och sista av såsen. På med ett lagom lager med riven ost.
In i mitten av ugnen i 20 minuter. Klar när osten har fått färg.

Hitta fler recept på http://www.lchf-recept.se/lchf-recept-for-aubergine-kycklinggratang/

Lämna ett svar