Bräserad fläskstek

Stek som sköter sig själv

  • Fläskstek, Minst  800 gram
  • 1-2 gula lökar
  • 2-3 vitlöpsklyftor
  • 2 tomater
  • 1-2 morötter
  • 2dl rött vin
  • Olivolja + rapsolja
  • 1 dl grädde
  • Peppar
  • Timjan
  • Chilipeppar
  • Paprikapulver eller färsk paprika

Låt köttet stå framme och lufta i rumstemperatur minst 5 timmar.

Hacka löken och vitlök ( och paprika). Hetta upp oljan och fräs lök och paprika. Lägg i köttet och låt et bryna några minuter. Vänd steken och slå på vinet och de andra kryddorna. Tärna tomaterna och lägg i dem. Vrid ner värmen till minimum så detlockar lätt.

Låt koka ca 3 timmar. Tärna moroten och läg i en och grädde. Låt koka 2-3 timmar .

Tag opp köttet och dela det i bitar. Lägg tillbaka i såsenSmalna av med japansk eller Tham soja.

Servera blommors mos och  sallad till.

Lämna ett svar