Krämig kyckling – med 3 peppar

  • 500 g kycklingfilé strimlad
  • olja
  • 200 gram kantareller i bitar (eller annan svamp tex champinjoner)
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk hel grönpeppar
  • 1 tsk hel rosépeppar
  • 2,5 dl Creme Fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk soja
  • 1 vitlöpsklyfta pressad
  • 1/2 purjolök strimlad
  • 1 dl cashewnötter
  • bladpersilja
  • lime i klyftor

Stek kycklingen i olja i stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt svamp och gul lök. Låt fräsa tills löken mjuknat.

Stöt pepparen i mortel. Rör ner Creme Fraiche, vin, peppar, soja, vitlök och purjo i pannan. Låt koka ihop någon minut.

Rosta cashevnötterna i torr panna och strö över tillsammans med plockade persiljeblad.

Servera med limeklyftor och sallad.