Kokt fläskstek

  • minst 800 gram fäslstek
  • 1 gul lök i klyftor
  • vitlöksklyftor hackade
  • 2 toateer tärnade
  • 1 finskuren morot
  • färsk chilipeppar hackad efter smak
  • 2 dl rödvin
  • 1-2 dl grädde
  • peppar
  • timjan
  • pris salt
  • olja

Hetta upp olja i stekgryta. Lägg i löken, vitlöken och chilin och låt den mjukna något. Lägg i steken. Låt fräsa någon minut. Vänd steken. Vrid ner temperaturen. Häll i vinet och salta lätt på steken. strö över peppar och timjan. Lägg i de finskurna tomaterna.

Lägg på loch och låt koka minst 3 timmar.

Lägg i moroten och 1-2 dl grädde och låt koka ytterligare 2 timmar.

Ta upp steken. Dela den i mindre bitar och lägg den tillbaka i såsen.

Servera med sallad och blomkålsmos.