Ingredienser
| 500 g | fläskfilé |
|---|---|
| 2 msk | smör |
| 1 tsk | salt |
| 2 krm | peppar |
Italienskt täcke
| 0,5-1 pkt | mozzarella, (à 125 g) |
|---|---|
| 1 st | basilika, kruka |
| 25 g | valnötskärnor |
| 50 g | paprika, grillad, färdig på burk |
| 2 st | vitlöksklyftor |
| 1 krm | salt |
| 0,5 krm | peppar |
Sås
| 3 dl | sky + vatten |
|---|---|
| 2 msk | kalvfond, konc |
| 1 msk | maizenaredning, ljus |
| 1 dl | crème fraiche |
| 1 tsk | soja |
| 1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör
| potatisklyftor | |
|---|---|
| haricots verts | |
| sallad |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.
