Kalkonbröstfille med rättikagratäng

Komplett recept kommer senare

  • 500 g kalkonbörstfille
  • 1paket jägarbacon

linda baconet kring kalkonfilén. lägg filén i ugnssäker form oxh strö lite salt och svartpeppar över. Ställ i 200 g ugnsvärme ca 45 minuter.

Rättikagratäng

  • 1 rättika 500-700 g
  • charlottenlök
  • gul lök
  • vitlök
  • grädde
  • västerbotten ost

skala, skiva och koka rättikan ii lättsaltat vatten  aca 5 minuter. Häll av vattnet.

Skala och finhacka under tiden löken.

lägg löken i rättikan och slå på grädden. Koka ca 5 minuter. Rör om försiktigt någta gånger under koktiden

slå över rättica och lökblandningen  i ugnsform. strö över. Ca 200 gramriven ost.

gratinera i ugn ca 40 minuter eler tills rättikan käns mjuk

servera med blandad sallad.

Lämna ett svar