Mormors fiskgratäng

Mormors fiskgratäng
Barnvänligt, lättlagat
Typ av rätt: Huvudrätt
Antal portioner: 4
Tillagningstid: C:a 50 min
Tillagningsmetod: Ugnssteka

 

Ingredienser
Portionsstora filéer av spätta eller annan valfri fisk 4 st
Mjölk 1 dl
Grädde 2 dl
Fiskbuljongtärning ½ st
Ost, riven 1 dl
Kalles kaviar 3/4 dl
Ägg 3 st
Gärna lite riven parmesanost att strö över efter halva grädd
Gör så här:

Lös upp fiskbuljongtärningen i mjölken. Vispa ner grädden, osten, kaviaren och äggen. Smaka av. Lägg fiskfiléerna i eldfast form och häll över blandningen. Grädda i ugnen på 200-225 graders värme 30 till 40 min beroende på fiskfiléernas tjocklek.

Det här receptet skickades in av Marianne i Stocksund och vann Fiskbilens recepttävling i februari, med motiveringen: En gammaldags, enkel och mycket välsmakande fiskgratäng!

Lämna ett svar