Ingredienser
4 portioner
Bönor
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 rödlök eller silverlök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
färsk chili
1/2 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
Salsa
3 tomater
1 grön paprika
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
Nachos
200 g nachochips
riven ost (à 150 g)
Tillbehör
2 avokador
1 mango
1/2 isbergssalladshuvud eller cosmopolitansallad
2 dl gräddfil
Sätt ugnen på 225°C.
Bönor: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften av rödlöken och all vitlök i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör ner bönor, sambal oelek, tomatpuré och vatten. Låt det bli varmt och krydda med salt.
Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Blanda tomathacket med resten av rödlöken och paprikan. Pressa över limesaft och rör i olja, smaka av med salt och peppar.
Nachos: Häll ut chipsen på en plåt och fördela på bönröran på dem och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Tillbehör: Dela, kärna och gröp ur avokadorna och skär dem i bitar. Låt majsen rinna av och skär salladen i strimlor.
Fördela avokado, majs och sallad på plåten och toppa med gräddfil. Servera salsan vid sidan av.