Ingrediense
4 portioner
Torsk
1 förp fryst torskrygg (à 420 g)
1 tsk salt
2 msk smör
Bönotto
2 förp kokta vita små bönor t ex cannellinibönor (á ca 390 g)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 citron (2 tsk skal och 1 1/2 msk juice, för 4 port)
80 g finriven parmesan (ca 2 dl, för 4 port)
1 msk smör
1 1/2 tsk mortlad svartpeppar
Pimiento de padron
250 pimiento de padron
1 msk olja
Gör så här
Torsk:
- Tina torsken.
- Strö saltet runt om torsken och låt rimma i kyl i 15 minuter.
Bönotto:
- Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt buljong och bönor och låt sjuda under lock i ca 15 minuter, rör lite då och då och pressa gärna några bönor mot kanten av kastrullen, då blir såsen krämigare. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ut juicen.
Pimiento de padron:
- Stek padrones i oljan i en riktigt het stekpanna, stek tills de är mjuka och fått mycket färg runtom.
- Lägg upp på ett fat.
Torsk:
- Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 2–3 minuter på varje sida, eller tills fisken har blivit nästan vit.
Bönotto:
- Ta bönorna från värmen och rör i parmesanost, smör och svartpeppar.
- Smaka av med salt och citronjuice.
Lägg torsken på ett fat och servera omgående med bönotton och padrones.