Wokad, marinerad kyckling med rödkål

4 portioner, 20 min

  • 400 g kyckling eller laxfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 palsternackor, tunnt strimlad
  • 500 g rödkål, tunnt strimlad
  • 1 lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 chili, hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • sesamfrön och koriander till servering

    Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera medans du förbereder grönsakerna. Stek kycklingen i olja några minuter. Lyft upp och lägg i grönsakerna. Stek i 2-3 minuter. Tilsätt sesamolja, chili, honung och vinäger. Lägg efter en stund i kycklingen och fräs ytterligare några minuter. Strö över sesamfrön och koriander vid servering.

Lämna ett svar