Ingredienser
- rödlök
- gul paprika
- olja
- 300 g färsk salsicciakorv
- burk körsbärstomater (à 390 g)
- förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
- färsk basilik
- port matvete eller annat gryn
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i oljan i en stor kastrull.
- Snitta upp skinnet på korven och kläm ur färsen i kastrullen. Bryn färsen och finfördela den med en slev. Rör ner körsbärstomater och låt sjuda ca 10 minuter.
- Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strimla basilikan.
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
- Rör ner bönorna i grytan och smaka av med salt och peppar.
- Smaka av med basilikan
Servera grytan och servera grytan med matvete och en blandad sallad.