För ca 4 portioner
Fläskkarré
- 300 g skivad benfri fläskkarré
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk rapsolja (till stekning)
Grönsaker
- 300 g vitkål
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad ingefära
- 1 förp färska böngroddar (à 180 g)
- 1 förp färska äggnudlar (à 250 g)
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
Gör så här
Fläskkarré: Strimla karrén. Blanda med soja, sesamolja och bikarbonat. Låt stå 10 minuter.
Grönsaker: Strimla vitkålen, skala och skiva morötterna och skala och finhacka vitlöken och ingefäran.
Fläskkarré: Stek karrén i en het wok- eller stekpanna i rapsoljan ca 5 minuter tills den är krispig och fått fin färg. Lyft ur köttet ur stekpannan och lägg åt sidan.
Grönsaker: Stek vitkål och böngroddar i fettet i stekpannan ca 6 minuter. Tillsätt morötter, vitlök och ingefära och stek ytterligare ca 4 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och vänd ner nudlar och kött i grönsakerna. Tillsätt soja och sesamolja och låt allt blir varmt.