Yakisoba – nudelwok med fläskkarré

För ca 4 portioner

Fläskkarré

  • 300 g  skivad benfri fläskkarré
  • 2 msk  japansk soja
  • 1 msk  sesamolja
  • 1 tsk  bikarbonat
  • 1 msk  rapsolja (till stekning)

Grönsaker

  • 300 g  vitkål
  • 2   morötter
  • 2   vitlöksklyftor
  • 1 msk  finhackad ingefära
  • 1 förp  färska böngroddar (à 180 g)
  • 1 förp  färska äggnudlar (à 250 g)
  • 2 msk  japansk soja
  • 1 msk  sesamolja

Gör så här

 
Fläskkarré: Strimla karrén. Blanda med soja, sesamolja och bikarbonat. Låt stå 10 minuter.
 
Grönsaker: Strimla vitkålen, skala och skiva morötterna och skala och finhacka vitlöken och ingefäran.
 
Fläskkarré: Stek karrén i en het wok- eller stekpanna i rapsoljan ca 5 minuter tills den är krispig och fått fin färg. Lyft ur köttet ur stekpannan och lägg åt sidan.
 
Grönsaker: Stek vitkål och böngroddar i fettet i stekpannan ca 6 minuter. Tillsätt morötter, vitlök och ingefära och stek ytterligare ca 4 minuter.
 
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och vänd ner nudlar och kött i grönsakerna. Tillsätt soja och sesamolja och låt allt blir varmt.