Mexikansk böngryta med avokado och nachochips

Got och enkelt om du har förkokta svarta bönor

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • chilifrukt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g svarta linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 paprika
  • 1 silverlök

Tillbehör

  • avokado
  • nachochips
  • gräddfil (eller crème fraiche)
  • koriander

Tillagning

  • Hacka lök, vitlök, chili och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök, vitlök, chili och selleri tills det har fått fin färg, tillsätt paprikapulver och spiskummin.
  • Tillsätt krossade tomater och grönsaksbuljong. Salta och peppra. Låt det koka ordentligt utan lock så att vätskan reduceras. Låta koka ca 10-15 minuter.
  • Lägg i de förkokta svarta bönirna
  • Hacka paprika och silverlök och blanda ned i grytan och låt allt koka några minuter innan servering så att de fortfarande är krispiga.
  • Servera med avokado, chips, koriander och gräddfil!