Salsicciagryta med bönor, paprika och tomat

Ingredienser

  • rödlök
  • gul paprika
  • olja
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • burk körsbärstomater (à 390 g)
  • förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
  •  färsk basilik
  • port matvete  eller annat gryn
  • salt
  • peppar

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i oljan i en stor kastrull.
  • Snitta upp skinnet på korven och kläm ur färsen i kastrullen. Bryn färsen och finfördela den med en slev. Rör ner körsbärstomater och låt sjuda ca 10 minuter.
  • Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strimla basilikan.
  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rör ner bönorna i grytan och smaka av med salt och peppar.
  • Smaka av med basilikan

Servera grytan och servera grytan med matvete och en blandad sallad.