Linsgratäg med keso

Ingredienser

  • 2 dl torra gröna linser
  • 2 gula lökar
  • 1 burk keso (2oo-250 gram)
  • 2 dl riven prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chili
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar

Tillredning

Skölj och koka linserna efter anvisningen på förpackningen.

Lägg de färdigkokta linserna i formen.

Skär lökarna i ringar och fräs en stund i olja eller smör tills de är genomskinliga. Pressa över vitlöken och stek en aning till.

Lägg den stekta löken över linsbottnen i formen.

Sätt ugnen på 150-200g

Blanda keson med lite chili och paprikapulver, bred sedan ut den över lök och linser.

Strö över den rivna osten. Baka i ugnen tills den fått fin färg och doftar härligt – cirka 30 minuter.

Servera med exempelvis kokt brysselkål eller en sallad.