Lättlagad och god pasta med smak av feta och heta tomater.
Ingredienser 2p
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 pkt fetaost
- 250 g körsbärstomater
- chili efter smak
- 1 msk oregano
- olivolja
- 140 g tagliatelle
- Färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Lägg fetaosten (hel) i ugnsform och tomaterna runt om kring Skiva rödlök och Paprika, finhacka vitlöken och lägg det t på tomaterna.
- Blanda olja oregano, chili och en nypa salt. häll det över grönsakerna och rör lätt.
- Ställ i ugnen i 20 minuter
- Koka pastavatten och pastan så den är lagom klar när det är klart i ugnen.
- Tag ut formen ut ugnen. Mosa lätt tomaterna och rar om så allt blandar sig.
- Häll av pastavattnet men spara lite.
- Rör ned pastan i forman. Späd ev med pastavatten om det behövs.
- Strö över grovhackad basilikan.
Servera med blandsallad och nyriven parmesan.